Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Længere levetid på tag og fliser

Alger er små planter, og der findes mange forskellige former for alger. Fælles for dem alle er, at de består af enkelte celler og de findes overalt i naturen. I sommerhalvåret trives algerne godt, og der er stor risiko for at algernes rødder vokser ned i tagkonstruktionen eller i fliserne. Her kan algerne skabe revner hvor fugten binder sig, og det er denne proces som forårsager frostskader, hvilket forkorter levetiden af taget.

- Vi kan alle blive enige om, at alger og mos ikke er kønt. Så det forskønner naturligvis taget og fliserne med en algebehandling, men det er ikke det æstetiske der er det vigtigste. Det vigtigste er nemlig, at en algebehandling øger levetiden på taget og fliserne, fordi algerne ikke længere er der til at suge fugt, siger Tue Jensen, der er ejer af Drøhse – tømrer og snedker ApS i Løgumkloster.

Hjælp fra vejret

Drøhse – tømrer og snedker ApS har lavet algebehandlinger siden efteråret 2015, og selve behandlingen foregår med det eneste miljøgodkendte algemiddel på det danske marked. Med arbejdstøjet på sprøjter fagfolkene fra Drøhse algemidlet på taget eller hen over fliser.

- Det er ikke til at sige, hvornår man kan se virkningen af algebehandlingen. Det kan tage fra to måneder til et halvt år før den fulde effekt kan ses. Det afhænger af behandlingstidspunktet og vejret, fortæller Tue Jensen.

Drøhse – tømrer og snedker ApS anbefaler, at man behandler for alger og mos hvert andet år. På den måde sikrer man sig, at tag og fliser ikke tager skade og dermed forøger man levetiden. Man kan behandle for alger og mos når der er +10 grader.

For yderligere spørgsmål kontakt Tue Jensen på telefon 23 84 85 30 eller send en e-mail til tj@jan-droehse.dk.

Billedtekst: Forlæng dit tag og flisers levetid med en algebehandling hvert andet år.

FAKTA – Hvorfor behandler man mod alger og mos?

Der er to primære årsager til at man behandler sit tag og fliser mod alger og mos:

  1. Det øger levetiden for tag og fliser. Alger og mos suger fugt til sig, så tag og fliser er næsten konstant våde nedenunder, hvis ikke det bliver fjernet.
  2. Det æstetiske – hverken tag eller fliser præsenterer sig synderligt smukt i en grøn frakke.

FAKTA – Om Drøhse - tømrer og snedker ApS

Drøhse - tømrer og snedker ApS udfører alt indenfor tømrerfaget: Nybyggeri, renoveringer, ombygninger, vinduer, tage, landbrugsbyggeri og meget mere. Jan Drøhse ApS blev grundlagt i 1977, og i 2007 overtog Tue Enghave Jensen, der er udlært hos Jan Drøhse, virksomheden, der i dag beskæftiger omkring 40 medarbejdere.

​Drøhse – Tømrer & Snedker ApS| Hedelykkevej 2, Løgumgårde | 6240 Løgumkloster | Telefon: 7474 3818 | CVR: 75944519​