Tømrer med hue

Tømrerlærling Henrik Ulstrup Hansen fra Drøhse – tømrer og snedker ApS i Løgumkloster har ikke alene hænderne skruet ordentlig på, der sidder også et godt hoved på ham. Det beviste han i sidste uge, hvor han afsluttede den fireårige EUX-uddannelse med eksamen og svendeprøve – og fik den hvide hue fra Rybners Tekniske Skole i Esbjerg.

- På EUX har jeg kunnet kombinere lærlingetiden som tømrer med de gymnasiale fag på højt niveau, og det har den store fordel, at jeg nu både har svendebrev som tømrer og muligheden for at læse videre med det samme, fortæller Henrik Ulstrup Hansen.

Udover at Henrik er den første EUX-tømrer, der er udlært hos Drøhse – blev han også Esbjergs første EUX’er nogensinde.

Lærlinge er en del af virksomheden

Drøhse – tømrer og snedker ApS har haft så gode erfaringer med at have Henrik som lærling, at Tue Enghave Jensen, der ejer Drøhse – tømrer og snedker ApS, slår fast, at det bestemt ikke er sidste gang, man har haft en lærling fra EUX i firmaet:

- Vi tager ansvar for at uddanne de unge mennesker indenfor vores fag, og lærlingene har derfor altid været en del af vores hverdag og af virksomheden. Sådan vil det også være fremover, og vi ser det kun som en ekstra fordel, at vores lærlinge nu har mulighed for at få både svendebrev og en gymnasial uddannelse i én og samme uddannelse. Det giver dem nogle helt andre muligheder fremadrettet, og vi får som virksomhed også fordele af kombinationen af den boglige og praktiske uddannelse. Jeg er helt sikker på, at vi ikke har set den sidste EUX’er her hos Drøhse.

Henrik Ulstrup Hansen vil i løbet af de næste par måneder færdiggøre sin lærlingeperiode hos Drøhse – tømrer og snedker ApS, inden han vil bruge sine gode karakterer fra EUX til at forfølge sin drøm om at læse videre til diplomingeniør i integreret design på Syddansk Universitet i Odense.

For yderligere spørgsmål kontakt Tue Jensen på telefon 23 84 85 30 eller send en e-mail til tj@dts.dk.


Billedtekst: Tømrerlærling Henrik Ulstrup Hansen fra Drøhse – Tømrer og Snedker ApS har netop afsluttet en fireårige EUX-uddannelse med eksamen og svendeprøve.

FAKTA – EUX

EUX er en kombineret erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse (svarende til HF), hvor forløbet skifter mellem lærlingeperioder og skoleperioder. Med en EUX-uddannelse kan man enten arbejde som faglært eller læse videre og videreuddanne sig på samme vilkår som personer med gymnasial eksamen.

FAKTA – Om Drøhse - tømrer og snedker ApS

Drøhse - tømrer og snedker ApS udfører alt indenfor tømrerfaget: Nybyggeri, renoveringer, ombygninger, vinduer, tage, landbrugsbyggeri og meget mere. Drøhse - tømrer og snedker ApS blev grundlagt i 1977, og i 2007 overtog Tue Enghave Jensen, der er udlært i virksomheden, der i dag beskæftiger omkring 40 medarbejdere.

​Drøhse – Tømrer & Snedker ApS| Hedelykkevej 2, Løgumgårde | 6240 Løgumkloster | Telefon: 7474 3818 | CVR: 75944519​