Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Pressemeddelelse, Løgumkloster, den 28. juni 2018

Ung Drøhse-lærling kom til tops i Skolemesterskab


Rasmus Bendesen, 17 år, har som en af de yngste deltagere i Skolemesterskabet for tømreruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole opnået et flot resultat. Rasmus, der til dagligt er lærling hos Drøhse – Tømrer og Snedker i Løgumkloster, går på grundforløbet på skolen, men han sikrede sig alligevel en tredjeplads i konkurrencen mod tømrer-lærlinge, der er meget længere i deres uddannelse.Rasmus Bendesen viser stolt sin model frem, der sikrede ham en tredjeplads i konkurrencen.


Rasmus Bendesen går lige nu på grundforløb 2 på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten på EUX-forløbet, hvor han tager en gymnasial uddannelse samtidig med hans tømreruddannelse. Kun 14 dage inden konkurrencen blev han inviteret til at deltage. Selvom Rasmus endnu ikke er så langt i sin uddannelse, kunne hans lærer se, at han havde evnerne til at komme langt i konkurrencen.


- Det var virkelig et ekstra klap på skulderen, for jeg brænder virkelig for faget – og bruger tit ekstra tid om eftermiddagen og aftenen på at dygtiggøre mig, fortæller Rasmus Bendesen. 


Konkurrencen foregik over 24 timer. Her mødte Rasmus Bendesen spændt op sammen med de andre deltagere for at blive introduceret til opgaven.


- Vi havde resten af dagen og aftenen til at planlægge, hvordan vi ville løse opgaven. Og så startede vi op igen klokken 8 næste morgen. Det var en meget intens dag – vi var alle dybt koncentrerede om at løse opgaven, siger tømrerlærlingen Rasmus Bendesen.


De ni deltagere var en blanding af elever fra tømreruddannelsens hovedforløb og grundforløb. Selvom Rasmus Bendesen var en af to deltagere fra grundforløbet, så skulle alle deltagere løse samme opgave, hvor deres evner som kommende tømrere virkelig blev testet. 


Rasmus Bendesen skulle lave en lille model i træ med tre grater og andre sammenføjninger. Grater er en sammenføjning mellem to stykker træ, så de skaber et hjørne, for eksempel på en tagryg. Men den teknisk svære disciplin afskrækkede ikke den unge lærling, der klarede opgaven så flot, at det gav ham en tredjeplads. Og det, selvom det var første gang, han arbejdede med grater.


- Det er noget af en bedrift, da man nu til dags oftest køber grater færdiglavede, så det er ikke noget Rasmus har lavet tidligere, når han har været med ude på byggepladserne. Vi har her med en ung mand at gøre, der forstår sit håndværk og lægger tiden i det for at få et godt resultat, fortæller lærlingens mester Tue Enghave Jensen, der er ejer af Drøhse – Tømrer og Snedker ApS.


Vejen til kvalificeret arbejdskraft

Hos Drøhse – Tømrer og Snedker ApS er man stolt over Rasmus’ resultat til Skolemesterskabet. 


- Det er vigtigt for os at hjælpe de unge med at udvikle sig og blive gode til deres fag. Jeg bliver stolt, når vores lærling klarer sig så godt. Rasmus har virkelig vist et stort talent indenfor tømrerfaget, og det bliver spændende at følge ham, siger Tue Enghave Jensen.


Udover Rasmus har Drøhse yderligere 7 lærlinge ansat, og gennem de sidste 41 år af firmaets historie er 44 lærlinge blevet udlært hos tømrerfirmaet. 


- Vi har alle et ansvar for at sikre, at der bliver uddannet kvalificeret arbejdskraft til fremtiden – Derfor har vi altid lærlinge, som Rasmus. Vi hjælper de unge med at udvikle håndelaget, samtidig med at de holder os opdaterede med den nyeste viden indenfor faget, og som fremtiden tegner sig, bliver der stor mangel på dygtige tømrer- og snedkersvende siger Tue Enghave Jensen.


Rasmus har stadig cirka tre år tilbage, før han er udlært tømrer, så han har masser af tid til at lære endnu mere i tiden som lærling hos Drøhse.Rasmus Bendesen flotte træmodel med tre grater.


Fakta om Drøhse – Tømrer og Snedker ApS

Drøhse - Tømrer & Snedker ApS udfører alt indenfor tømrerfaget for både erhverv og private: Nybyggeri, renoveringer, ombygninger, vinduer, tage, landbrugsbyggeri og meget mere. Virksomheden blev etableret i 1977 og har i dag omkring 40 medarbejdere.


Kontakt

For yderligere information kontakt venligst tømrermester Tue Jensen på telefon 23 84 85 30 eller e-mail tj@d-ts.dk


​Drøhse – Tømrer & Snedker ApS | Hedelykkevej 2, Løgumgårde | 6240 Løgumkloster | Telefon: 7474 3818 | CVR: 75944519​

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.