Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Tønder Gymnasium

Tønder Gymnasiums gamle bibliotek, der i 1910 blev bygget som auditorium, skulle have en renovering og igen forvandles til et brugbart auditorium. Vi vandt fagentreprisen i indbudt licitation, og lavede alt tømrer- og snedkerarbejdet i den smukke sal.

Den gamle bygning med flotte detaljer havde behov for en opdatering, så den passede til brugen for gymnasieelever i 2018. Moderne teknologi kan hurtigt komme til at se malplaceret ud i en sal fra 1900-tallet. Derfor skjulte vi blandt andet stikkontakter og kontrolpaneler, så udtrykket fra 1910 stadig er bevaret. Vi lavede desuden radiatorskjulere, hvor radiatorerne er gemt væk på en elegant måde. Samtidig med at skjulerne ikke påvirker radiatorernes evne til at opvarme rummet.

Skolen har behov for projektor og lærred til undervisning og præsentationer. Og for at skabe en strømlinet overgang mellem fortiden og nutiden, fremstillede vi en smart baldakin til projektorlærredet, så det er skjult, når det ikke er i brug.

​Salen og scenens flotte sildebensmønster i gulvet skulle bevares. Vi pillede derfor de gamle gulvbrædder op og lagde nyt sildebensgulv, som har præcis samme udseende som det oprindelige.​

​​Vægpanelerne og vinduesbænkene trængte ligeledes til en kærlig hånd. Vi reparerede dem og udskiftede paneler, hvor det var nødvendigt. De nye dele fik selvfølgelig samme udformning som de oprindelige vægpaneler og vinduesbænkene.

En ældre bygning er ofte fyldt med skjulte huller, hvor varmen kan slippe ud. Derfor havde vi også fokus på energirenovering af salen. Vi indsatte nye vinduer med trelagsglas for at undgå træk. Og i vores snedkerværksted renoverede vi de gamle blyglasindfattede vinduer, så de blev energioptimeret.

Akustikken i det gamle auditorium var ikke optimal, og det besværliggjorde brugen af rummet. Derfor blev al loft i salen udskiftet med Rockidan isoleringspaneler, der forbedrer akustikken, så man får det mest optimale ud af rummet lydmæssigt. Isoleringspanelerne blev herefter pudset op, så det oprindelige udtryk blev bevaret. I den forbindelse stod vi også for efterisoleringen af loftet, for at varmen ikke slipper ud fra det store rum. Det har også en effekt på rumklangen i salen, og gør lyden behagelig.

Til auditoriet var der et tilhørende rum, som gymnasiet ønskede at gøre mere brugbart. Derfor hjalp vi med at opdele rummet i to klasseværelser.​​

​Drøhse – Tømrer & Snedker ApS | Hedelykkevej 2, Løgumgårde | 6240 Løgumkloster | Telefon: 7474 3818 | CVR: 75944519​